Nu te beluisteren 

Wandelpodcast De Affaire van Firma MES is nu te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify. Er is een versie die je overal kunt lopen en een versie speciaal voor Den Haag.

IMG_0937.jpeg

De Affaire - Firma MES
 

Zijn er dingen die je eigenlijk anders zou willen? Fantaseer jij er stiekem wel eens over om het roer helemaal om te gooien, misschien zelfs te verdwijnen?
 

Speciaal voor jou maakte Firma MES de bijzondere wandelpodcast De Affaire. Niet de standaard stadswandeling met informatie over oude gebouwen, maar een reis door je eigen gedachten- en die van anderen. Dwaal door je eigen stad of buurt als hoofdpersoon in je eigen verhaal. Luister via Apple Podcasts of Spotify.

 


 

Net geweest

In september 2020 speelde Firma MES de succesvolle voorstelling De Gijzeling in PAARD Den Haag. 

                                 De Gijzeling - Firma MES

Vrijdagmiddag 13 september 1974, Den Haag
Drie leden van het Japanse Rode Leger dringen de Franse ambassade binnen en gijzelen elf mensen. Zes Nederlanders en vijf Fransen, waaronder de Franse ambassadeur. Vijf dagen lang verandert het Korte Voorhout in een afgesloten niemandsland.

 

September 2020, 46 jaar later
Firma MES vertelt het verhaal van de mensen achter deze door velen vergeten gebeurtenis in een unieke locatievoorstelling. Van de 21-jarige agent die in haar rug geschoten werd, de besnorde piloot die een volksheld werd, politici in ethische dilemma’s, de beheerste Japanse onderhandelaar en de gijzelaars én gijzelnemers (waarvan er één nog altijd voortvluchtig is).

Firma MES speelde deze voorstelling vorig jaar in de voormalige Amerikaanse Ambassade, iedere voorstelling was uitverkocht. Nu speelt de voorstelling op een nieuwe Corona-proof locatie: PAARD in Den Haag. Te zien vanaf 9 september.

"Eerste grote gijzeling tot trefzeker theater omgevormd." - NRC